X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Moscova şi Tiraspolul cer amînarea următoarei runde de negocieri

21 iun. 2014,, 11:28   Politică
3740 2
Foto : ziarulnational.md
Reprezentanţii Moscovei şi Tiraspolului cer amînarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2” pentru luna septembrie. Două solicitări în acest sens au fost primite de vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov.

Potrivit lui Carpov, cele două delegaţii au anunţat că au nevoie de mai mult timp pentru pregătiri, invocînd că nu doresc desfăşurarea negocierilor în grabă. Vicepremierul pentru reintegrare a calificat solicitarea drept “o mișcare conștientă pentru a crea obstacole și a întîrzia procesul de negocieri”.

În opinia lui Carpov, orice abatere de la principiile de negocieri existente trebuie să aibă la bază argumente raţionale, lucru de care nu ţin cont delegaţia Rusiei şi cea a Tiraspolului. În acest sens, Carpov a ţinut să precizeze că amînarea rundei de negocieri nu poate contribui la soluţionarea problemelor şi a reiterat poziţia Chişinăului de a organiza tratativele în perioada stabilită iniţial, adică pe 17-18 iulie curent, la Viena.

O decizie finală pe marginea organizării rundei de negocieri în formatul „5+2” urmează a fi luată de reprezentanţii OSCE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав