Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Acordul de asociere Moldova-UE este împovărat de probleme teritoriale – declarație

20 iun. 2014,, 16:30   Politică
4660 4
Foto: blogspot.com
Fiecare dintre cele trei Acorduri de asociere ale Uniunii Europene cu Republica Moldova, Georgia și Ucraina este îngreunat de probleme teritoriale. Declarația a fost făcută de un reprezentant al Comisiei Europene, în cadrul unui briefing, în ajunul semnării celor trei documente, notează ITAR-TASS.

Funcționarul european, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a precizat că în cazul celor trei țări, Acordurile prevăd o perioadă de adaptare instituită pentru soluționarea tuturor problemelor legate de mărfurile provenite din teritoriile problematice.

Diplomatul a mai subliniat că ratificarea celor trei Acorduri de asociere a Moldovei, Georgiei și Ucrainei, de către cele 28 de țări-membre ale UE va dura cîțiva ani.

“Acest proces va dura cîțiva ani. Trebuie să înțelegem că în diferite state, documentele trebuie ratificate de structuri de stat de diferite nivele. Consiliul UE a luat decizia de a institui un regim preventiv de acțiuni, care va permite implementarea acestui Acord”, a anunțat funcționarul.

Precizăm că Acordul de asociere dintre Republica Moldova și UE urmează a fi semnat săptămîna viitoare, la Bruxelles, de către premierul Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?