X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Şcoala Profesională din Nisporeni a obţinut medalia de aur şi argint la al XI-lea Concurs Internaţional de Vinuri Bucureşti 2014 (FOTO)

20 iun. 2014,, 11:00   Societate
2970 0
Foto: noi.md
Şcoala Profesională din or. Nisporeni a obţinut o medalie de aur şi una de argint la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2014 (IWCB 2014), ediţia a XI-a, la care au participat producători din 19 ţări.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Ministerul Educaţiei Republicii Moldova, instituţia de învăţământ a participat la concurs cu vinul din soiul Chardonnay barrique şi Chardonnay classic, precum şi cu brandul propriu "Crescendo".

Vinul a fost produs la Vinăria instituţiei, inaugurată în urmă cu trei ani.

Vinăria este echipată cu utilaj modern, ce corespunde standardelor europene de calitate, aşa încît constituie o bază eficientă pentru instruirea viitorilor vinificatori. Elevii pot studia aici întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei de vie până la îmbuteliere.

În total, la Şcoala Profesională din Nisporeni studiază în jur de 300 de elevi care şi-au ales meseriile de: viticultor, apicultor, bucătar, tractorist, maşinist în producţia agricolă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав