X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

În Transnistria pentru rezidenţi şi nerezidenţi sînt propuse aceleaşi impozite

19 iun. 2014,, 17:10   Societate
4452 0
Foto: vesti.md
Un proiect de lege privind înlesnirile fiscale pentru nerezidenţi a fost depus la Sovietul Suprem (SS) al autoproclamatei RMN.

Agenţia "Infotag" comunică, cu referire la site-ul SS, că actul propune desfiinţarea instituţiei de rezident din relaţiile fiscale şi egalarea în drepturi la înlesniri a cetăţenilor "din alte ţări, dar care au afaceri în Transnistria".

În opinia autorilor proiectului de lege, "necesitatea adoptării acestuia este dictată de structura ocupării populaţiei din Transnistria".

În nota informativă la proiect se spune că originarii din Transnistria, deţinînd cetăţenia Rusiei sau pe cea a Republicii Moldova, locuiesc în afara regiunii, dar realizează proiecte comerciale pe teritoriul din stînga Nistrului.

Oponenţii proiectului de lege nu exclud că adoptarea documentului va genera o creştere a deficitului bugetar.

"Cota impozitului pe venit în bugetele locale constituie peste 43%. Acesta reprezintă, în esenţă, una dintre sursele principale ale bugetului local. Noi şi aşa la înlesnirile la impozitul pe venit, luînd în calcul toate deducerile şi preferinţele, avem cu 40% mai mult. Dacă scăpăm acum de noţiunea de "rezident", suma pierderilor de la buget va fi mare", a declarat viceministrul tiraspolean al Finanţelor, Ala Skibenko.

Ministerul Finanţelor al RMN atrage atenţia asupra faptului că "cetăţenii străini care lucrează în Transnistria pot beneficia de preferinţe fiscale, dar condiţia principală este domiciliul permanent în regiune (cel puţin 183 de zile pe parcursul anului)".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?