Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Ce trebuie să facă alegătorii din străinătate pentru a participa la alegerile din toamnă

19 iun. 2014,, 12:47   Societate
3794 1
Foto: cec.md
Comisia Electorală Centrală a lansat astăzi aplicaţia online www.alegator.md, care vizează înregistrarea prealabilă a cetățenilor de peste hotare, pentru participarea la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Astfel, alegătorii interesați vor trebui să completeze rubrica ”înregistrare prealabilă” pe pagina menționată, formularul de înregistrare şi declarația electronică, prin care își exprimă voința de a participa la alegeri. Ulterior, aceștia va primi confirmarea privind înregistrarea prealabilă la adresa de e-mail indicată în formular.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cu cît cetățenii de peste hotare vor fi mai activi în procesul de înregistrare, cu atît urna de votare va ajunge mai aproape de ei. Totodată, instituția anunță că cetățenii din străinătate vor fi automat radiaţi din lista de bază după locul de trai din Moldova, pentru a asigura corectitudinea listelor electorale.

Perioada de înregistrare prealabilă va începe de astăzi și se va încheia cu cel tîrziu 40 de zile înainte de ziua alegerilor. După finalizarea perioadei de înregistrare, informația privind numărul de cetățeni înregistrați prealabil va fi transmisă de către CEC Guvernului, care urmează să decidă în funcție de datele furnizate, dacă este necesară deschiderea secțiilor de vot suplimentare peste hotare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?