X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Reprezentanţi ai MAI-ului transnistrean afirmă că cea mai problematică rămîne colaborarea cu Moldova

18 iun. 2014,, 13:55   Societate
3480 0
Foto: rupor-pmr.ru
Cea mai problematică, în ultimii ani, rămîne a fi colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne al Moldovei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful MAI al autoproclamatei RMN, Ghenadi Kuzmicev.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a motivat aceasta prin faptul că Moldova s-a retras în anul 2004, în mod unilateral, din acordul de cooperare a organelor de drept ale părţilor.

"În aceşti ani însă noi nu am refuzat niciunui stat, nicio solicitare de efectuare a activităţilor de anchetă, operative de investigaţie sau oferirea informaţiilor solicitate. Această politică va fi menţinută indiferent de atitudinea care va fi manifestată faţă de Transnistria", a menţionat Kuzmicev, care a recunoscut totuşi că la capitolul combaterea crimei transfrontaliere şi a contrabandei Serviciul Vamal al Republicii Moldova acceptă contactele.

"În ultimii 10 ani, traficul cu droguri spre Transnistria are loc, în principal, din Moldova. Acolo substanţele psihotrope şi narcotice sînt mai ieftine, fapt care îi impulsionează pe traficanţii de droguri să practice această îndeletnicire şi în RMN. Din cele 800 de cazuri de circuit ilegal de droguri, înregistrate în ultimele cinci luni, 2/3 dintre infracţiuni sînt legate de comercializarea acestora", a constatat funcţionarul.

Conform spuselor sale, după anul 2009, organele de drept din Transnistria, la solicitări venite din ţările CSI, au fost date în căutare şi găsite 275 de persoane, dintre care 108 au fost extrădate părţilor solicitante.

"Pînă în ultima perioadă, a existat o colaborare fructuoasă cu partea ucraineană - Direcţia Afacerilor Interne a regiunilor Odesa şi Viniţa", a mai informat Kuzmicev, fără să aducă vreun exemplu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?