X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Iurie Leancă: sînt optimist că nimeni nu va contesta caracterul european al Republicii Moldova

18 iun. 2014,, 10:45   Societate
3585 7
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă, aflat în vizită la Paris, şi-a exprimat încrederea că niciun stat membru al UE nu va contesta caracterul european al Republicii Moldova şi că acordarea unei perspective clare de aderare este doar "o chestiune de timp".

Potrivit agenţiei "Infotag", Leancă a arătat, într-un interviu acordat postului de radio RFI, că discutarea perspectivelor europene ale Republicii Moldova reprezenta cu trei sau patru ani în urmă "un subiect tabu" atît la Paris, cît şi în alte capitale europene.

"Astăzi despre acest lucru se discută, astăzi majoritatea membrilor UE se pronunţă pentru perspective clare pentru RM. Iată de ce sînt optimist. Sînt optimist că nimeni nu va contesta caracterul european al Republicii Moldova", a afirmat Iurie Leancă.

El a admis că societatea din Republica Moldova este divizată, cînd vine vorba despre integrarea europeană şi a justificat această problemă prin lipsa unei comunicări adecvate.

"Am fost atît de convinşi că avantajele integrării europene sînt evidente, încît nu ne-am dat osteneala să comunicăm care sînt aceste avantaje. În timp ce opoziţia şi unele forţe din exterior fac eforturi ca să convingă populaţia că integrarea are, în mai mare măsură, dezavantaje economice. Iată de ce noi am început să comunicăm, nu să facem propagandă", a spus Leancă.

Premierul Republicii Moldova efectuează o vizită de două zile la Paris, la invitaţia preşedintelui francez, Francois Hollande.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав