X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Competiţia de canotaj la caiac şi canoe între juniori

17 iun. 2014,, 14:50   Societate
5855 0
Foto: insport.ro
"Renaştere-2014" ‒ cu această denumire weekend-ul trecut, la lacul Valea Morilor, s-a desfăşurat turneul de canotaj la caiac şi canoe între copii, sub patronatul partidului "Renastere-Vozrojdenie ".

Potrivit agenţiei "Infotag", citînd Serviciul de presă al formaţiunii, principalele obiective ale turneului au fost popularizarea sportului cu vîsle, îmbunătăţirea abilităţilor tinerilor canotieri, identificarea sportivilor promiţători pentru completarea lotului naţional de juniori.

La turneu au participat 11 echipe, 186 copii şi adolescenţi din Chişinău, Bălţi, Orhei, Anenii Noi, Varniţa, Tiraspol, Bender, Rîbniţa, Dnestrovsk, dar şi veterani ai acestui tip de sport.

"Canotajul este sportul care a adus cea mai mare faimă Moldovei. Nici întru-un tip de sport n-au fost obţinute atîtea rezultate. Cu părere de rău, din cauza indiferenţei funcţionarilor sportivi, şi anume neînţelegerea din partea lor a specificului sportului pentru copii, canotajul pierde poziţii", a declarat la ceremonia de deschidere a turneului deputatul Parlamentului, preşedintele "Renaştere-Vozrojdenie ", Vadim Mişin.

Partidul a ajutat la organizarea Sărbătorii Sportului, la care au participat aproape 200 de tineri.

"Sîntem bucuroşi că astăzi vedem alături, în acelaşi rînd, sportivi de pe ambele maluri ale Nistrului, care nu se divizează, dar stau ca tovarăşi şi fraţi în acest sport. Veţi fi mereu, scumpii noştri, participanţi egali la toate evenimentele noastre", a accentuat Mişin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав