X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Agricultura Republicii Moldova oferă cele mai multe oportunităţi pentru investiţii

12 iun. 2014,, 09:00   Economie
5763 1
Foto: noi.md
„Agricultura Republicii Moldova oferă cele mai multe oportunităţi pentru investiţii, în sectoare precum cel al vinului şi al reţelelor de irigaţii”, a afirmat miercuri ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, la reuniunea Vienna Economic Forum.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Bumacov a încercat astfel să-i convingă pe oamenii de afaceri străini veniţi la Chişinău la săptămîna "Moldova Business Week" să vină să investească în sectorul agricol.

"Chiar dacă multă lume nu tratează agricultura ca o afacere, în Republica Moldova agricultura este un mod de viaţă, de cultură, avem tradiţii. Cred că este domeniul cu cel mai mare potenţial, în care avem forţă calificată de muncă, produse pe care le facem de sute de ani şi sînt în sîngele nostru", a afirmat Vasile Bumacov.

El a afirmat că producătorii din Republica Moldova "au reuşit să fabrice vinuri de calitate, chiar fără a avea tehnologii ca ale statelor din vest", subliniind că acest domeniu este unul prioritar pentru cei care doresc să investească în Republica Moldova.

"Atunci cînd Republica Moldova va avea o agricultură modernă, ţara va fi mai frumoasă, vom avea şi investiţii mai serioase în industria ţării", a spus Bumacov.

Ministrul a mai vorbit despre necesitatea de a crea instalaţii de răcire, sortare şi ambalare a produselor, menționînd că Republica Moldova înregistrează pierderi însemnate din cauza lacunelor în acest domeniu.

"Avem nevoie să operăm cu lucrătorii agricoli sau să găsim investitori care ar putea investi în acest domeniu şi să adauge valoare produselor agroalimentare", a afirmat Bumacov.

În plus, ministrul a subliniat necesitatea de a dezvolta infrastructura de vînzări şi a promis modernizarea Centrului Agroalimentar Chişinău, care va fi dotat cu facilităţile necesare de colectare, răcire, sortare şi ambalare a produselor.

"Un domeniu important unde investiţiile pot aduce rezultate bune este irigarea. Agricultura performantă nu poate exista fără irigare. Avînd în vedere şi provocările generate de încălzirea globală, acest lucru devine unul prioritar şi va fi destul de profitabil", a susţinut Bumacov.

Viceministrul Sănătăţii Mihai Ciocanu a încercat, la rîndul său, să-i convingă pe participanţi de importanţa domeniul său, argumentînd că "o economie prosperă poate fi susţinută doar cu o populaţie sănătoasă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?