X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 170
Transnistria stiri: 1415

Ucraina: Coridorul umanitar promis în Est nu a fost creat

11 iun. 2014,, 16:10   Externe
3504 6
Foto : reuters
Coridorul umanitar promis de autoritățile ucrainene pentru ca populația civilă să poată părăsi zona de ostilități în estul Ucrainei nu a fost creat, a declarat miercuri pentru ITAR-TASS președintele prezidiului Consiliului Suprem al 'Republicii Populare' Donețk, Denis Pușilin.

'Despre ce fel de coridoare umanitare poate fi vorba cînd continuă tirurile?', s-a întrebat el retoric, afirmînd că puterea de la Kiev nu controlează toate unitățile militare ce acționează în estul Ucrainei în numele său.

'Conducerea republicii face tot ce poate pentru a proteja copiii', a mai spus Pușilin, în contextul în care ministrul ucrainean al sănătății a recunoscut miercuri că dintre cele 210 victime — de la începutul operațiunii antiteroriste în sud-est — 19 sunt copii, după cum a relatat agenția ucraineană de presă UNN.

'Numai marți, 10 iunie, s-au înregistrat 50 de morți la Lugansk și Donețk', a indicat ministrul ucrainean al sănătății Oleg Musia, subliniind că este vorba de morții care au fost aduși la spitale și morgi.

Noul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a dispus marți crearea unui coridor umanitar pentru civilii care doresc să părăsească zona de operațiuni.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a făcut apel miercuri către donatori pentru colectarea a 9,1 milioane de dolari pentru activitatea sa în partea de sud-est a Ucrainei.

Aceste fonduri, a subliniat organizația cu sediul la Geneva, vor fi direcționate în primul rînd pentru susținerea spitalelor locale și asistență umanitară populației civile, inclusiv persoane arestate, relocate sau rănite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав