Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

BERD va ajuta companiile din Moldova să valorifice avantajele zonei de liber schimb cu UE

11 iun. 2014,, 13:00   Economie
3124 0
Foto: esp.md
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va ajuta companiile din Moldova și Georgia să valorifice noile oportunități care se deschid pentru aceste țări în urma aderării lor la zona de liber schimb cu Uniunea Europeană, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de BERD, o declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele pe problemele politice al BERD, András Simor, în ajunul vizitei, în perioada 12-13 iunie, în Moldova și Georgia, unde va participa la conferințele investiționale de la Chișinău și Tbilisi.

András Simor a subliniat că crearea zonelor de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu UE va deschide o piață nouă importantă pentru companiile moldovenești și georgiene. Însă pentru a deveni mai competitiv pe piața regională, inclusiv a UE, Moldova și Georgia trebuie să implementeze standarde de producție și calitate mai înalte, să îmbunătățească gestionarea corporativă, planificarea afacerilor și a managementului, să sporească eficiența energetică.

András Simor a menționat că BERD are o experiență de peste 20 de ani de activitate în Moldova și Georgia și este dispusă să susțină companiile locale prin intermediul investițiilor, implementarea inovațiilor, prin inițierea unui dialog cu guvernele pentru a le ajuta să valorifice noile oportunități. De menționat, că BERD este cel mai mare investitor în Moldova și Georgia.

Începînd cu anul 1991, BERD a contribuit la trecerea economiei de piață în Moldova și Georgia cu investiții în mărime de circa 3 miliarde de euro în realizarea a 300 de proiecte. BERD s-a axat pe susținerea sectorului privat din Moldova și Georgia, contribuind, de asemenea, la atragerea investițiilor străine și locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?