Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Victoria Nuland: SUA nu vor instala elemente ale scutului antirachetă în Ucraina sau Georgia

11 iun. 2014,, 08:30   Externe
3559 7
Foto : agerpres.ro
Statele Unite nu intenționează să instaleze elemente ale scutului antirachetă în Ucraina sau Georgia, a precizat marți, la Kiev, adjunctul secretarului american de stat, Victoria Nuland, transmit agențiile RIA Novosti și Xinhua.

'Nu există planuri pentru amplasarea de sisteme de apărare antirachetă în Georgia sau Ucraina, nici acum, și nici în viitor', a indicat ea în timpul unei conferințe de presă.

Această precizare survine relatărilor apărute pe 5 martie în presa ucraineană, care, citându-l pe ambasadorul Ucrainei în Belarus, a scris că guvernul de la Kiev poartă negocieri cu administrația americană pentru instalarea unor astfel de sisteme pe teritoriul ucrainean. Și Ministerul ucrainean de Externe a dezmințit existența respectivelor negocieri.

Pe de altă parte, Victoria Nuland a negat că Statele Unite ar fi orchestrat protestele desfășurate în Ucraina la începutul anului și care au condus la înlăturarea președintelui Viktor Ianukovici de la putere, ea menționînd că acele acțiuni 'au primit zero asistență' din partea Washingtonului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?