X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Reuven Rivlin a fost ales președinte al Israelului

10 iun. 2014,, 16:52   Externe
3737 0
Foto: agerpres.ro
Candidatul de dreapta Reuven Rivlin a fost ales marți președinte al Israelului, devenind al zecelea șef al statului israelian, relatează AFP.

Reuven Rivlin, care îi succede în funcția de președinte al Israelului lui Shimon Peres, a fost desemnat în urma unui vot secret de membrii parlamentului (Knesset), obținînd 63 de voturi față de cele 53 ale rivalului său, Meir Shitrit.

Rivlin a fost președinte al Knessetului și este membru al Likud (dreapta naționalistă israeliană), fiind un susținător al 'Marelui Israel' și apărător fervent al democrației israeliene, care și-a creat o statură de viitor președinte realizînd o serie de arbitraje politice complexe în timpul carierei sale parlamentare.

În Israel, postul de președinte este în mare parte onorific, iar atribuțiile executive rămîn în mîinile prim-ministrului. Șeful statului are totuși sarcina de a numi după alegerile parlamentare persoana însărcinată cu formarea unei coaliții care să guverneze țara. Shimon Peres își va încheia mandatul la sfîrșitul lunii iulie, înainte de a împlini 91 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав