Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Angajat MAI, menținut în funcție după ce a fost prins cu mită

10 iun. 2014,, 12:39   Societate
3625 0
Foto: noi.md
Un polițist al Serviciului escortă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti a ajuns pe banca acuzaților, fiind acuzat de corupere pasivă.

Potrivit oamenilor legii, în aprilie curent, inspectorul a primit de la ruda unui deţinut din Izolatorul de Detenţie Provizorie (IDP) din cadrul Inspectoratului Raional de Poliţie două telefoane mobile, 400 de lei, pe care ulterior le-a transmis deţinutului în mod ilegal. Pentru acest „serviciu”, poliţistul a pretins şi primit de la deţinut un telefon mobil şi 200 de lei.

Polițistul a fost reținut de CNA imediat după primirea următoarei tranşe de bani în sumă de 500 de lei, 10 pachete cu ţigări, 2 sticle cu rachiu, dar şi altor obiecte interzise, pe care urma să le transmită deţinutului din izolator contra unei taxe de 200 de lei, pe care tocmai o primise.

Deși procurorii au înaintat un demers ministerului de interne, prin care au cerut suspendarea provizorie din funcţie a inspectorului, solicitarea nu a fost satisfăcută.

Dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă cu amendă de pînă la 40 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate de pînă la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?