X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Parlamentul va verifica legalitatea acțiunilor lui Chirtoacă

6 iun. 2014,, 09:30   Societate
4605 1
Foto: noi.md
Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie şi Agenţia pentru Achiziţii Publice vor trebui să prezinte o informaţie în Parlament cu privire la legalitatea tenderului de desemnare a companiei care va reabilita bulevardul Ştefan Cel Mare şi Sfînt. O interpelare în acest sens a fost înaintată joi în forul legislative, transmite NOI.md, cu referire la agenția de știri NewsMoldova.

Drept temei pentru solicitarea deputaţilor au devenit informaţiile prezentate săptămîna aceasta la Consiliul Municipal Chişinău, potrivit cărora primarul Dorin Chirtoacă, viceprimarul Nistor Grozavu şi a şeful Direcţiei transport, Igor Gamreţchi au desfălșurat un tender cu încălcarea legislației. În special, a fost menționat că concursul s-a desfășurat fără prezentarea proiectului de reabilitare a străzii, fără stabilirea costurilor estimative.

Potrivit unor consilieril, firma cîştigătoare era cunoscută din timp. Eeste vorba despre compania românească ”Delta ACM – 93” SRL –compania care a fost selectată de Primărie pentru reabilitarea străzii Alecu Russo. Potrivit rezultatelor expertizei, efectuată de Inspecţia de Stat în Construcţii, lucrările efectuate pînă în prezent pe această strada Alecu Russo de către ”Delta” SRL nu corespun normelor.

În acest sens a fost creată o comisie de anchetă pentru a investiga felul în care Primăria a desfăşurat concursul de selectare a firmei care se va ocupa de reparaţia bulevardului central din capitală. De asemenea, aleşii locali au mai propus să fie elaborat un proiect de decizie pentru a declara nule rezultatele licitaţiei, deoarece, înainte de a implementa proiectul de reabilitare a bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, CMC trebuie să aprobe noua Strategie cu privire la structura transportului public şi Strategia cu privire la parcaje.

Două companii din Bulgaria, care au participat la acest concurs, au contestat rezultatele tenderului. Ele au oferit un preţ mai mic pentru reparaţia bulevardului, în comparaţie cu cel înaintat de ”Delta ACM – 93” SRL, care a cerut aproape 12 milioane de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?