X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Rusia a primit peste 7.000 de refugiați ucraineni în ultimele 24 de ore (responsabil rus)

4 iun. 2014,, 17:35   Externe
4707 2
Foto: agerpres.ro
Rusia a primit marți peste 7.000 de refugiați ucraineni, iar numărul persoanelor care părăsesc Ucraina este în creștere, a anunțat miercuri delegatul rus pentru drepturile copilului Pavel Astahov.

"În ultimele 24 de ore, un număr record de ucraineni — peste 7.000 de persoane — au intrat în regiunea rusă Rostov-pe-Don, iar numărul refugiaților crește de la o zi la alta", a declarat Astahov, potrivit RIA Novosti.

Referindu-se la situația din Slaviansk, în estul Ucrainei, unde forțele ucrainene și-au intensificat operațiunea împotriva rebelilor proruși, Pavel Astahov a indicat că orașul este încercuit de armata ucraineană și că nimeni nu poate părăsi localitatea.

Același responsabil rus a mai indicat că peste 830 de copii au părăsit zona ostilităților din Ucraina și că ei au fost adăpostiți în centre din Crimeea, peninsulă anexată în martie la Federația Rusă.

Cu o zi în urmă, directorul Serviciului rus pentru migrație, Konstantin Romodanovski, anunța că peste 4.000 de ucraineni care și-au părăsit țara din cauza luptelor din estul teritoriului ucrainean, regiune unde Moscova cere pe lîngă ONU crearea de 'culoare umanitare', au solicitat azil în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?