X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 176
Transnistria stiri: 1459

Consolidarea poziției SUA în Europa apropie un al treilea război mondial - analist politic

4 iun. 2014,, 02:53   Externe
7647 8
Foto: globalconflict.ru
Consolidarea prezenței militare a Americii în Europa de Est este o demonstrație de putere și intenții cu privire la Rusia, a declarat pentru RSN președintele Academiei de probleme geopolitice, Konstantin Sivkov.

"Aceasta este o demonstrație a hotărîrii SUA, în cazul în care Rusia va interveni în criza din Ucraina, să ia partea lui Poroșenko. Acest lucru nu este începutul unui al treilea război mondial, dar faptul că îl apropie nu trezește nicio îndoială", - a spus el.

Sivkov a sugerat că banii ceruți de Obama pentru consolidarea pozițiilor militare în Europa de Est pot fi utilizați pentru a crește gruparea forțelor aeriene, precum și a mări prezența forțelor navale în vestul Oceanului Atlantic.

Între timp, Rusia dispune de o serie întreagă de măsuri de răspuns, consideră expertul. De exemplu, ea poate consolida prezența armatei la frontierele de vest, sî întoarcă trupele în zonele adiacente teritoriului ucrainean. Analistul politic nu exclude că Rusia, în replică Statelor Unite, ar putea consolida cooperarea tehnico-militară cu China, precum și să marcheze demonstrativ îmbunătățirea relațiilor cu Coreea de Nord.

Președintele american Barack Obama a cerut Congresului să aloce suplimentar 1 miliard de dolari pentru a consolida prezența militară americană în Europa de Est. Inițiativa lui Obama, care trebuie să fie aprobată de Congres, presupune o finanțare suplimentară a trupelor americane, și totodată vizează "consolidarea potențialului țărilor care nu sînt membre NATO", cum ar fi Ucraina, Georgia și Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав