Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

UE trebuie să continue presiunile asupra Ucrainei, în vederea achitării întregii datorii la gazul rusesc

2 iun. 2014,, 16:40   Externe
4072 2
Foto: vdmsti.ru
Șeful Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Aleksei Pușkov, este de părere că pentru preîntîmpinarea unei noi crize a gazului, Uniunea Europeană (UE) ar trebui să oblige Kievul să-i achite Rusiei toată datoria la gaz, informează ITAR-TASS.

'Nici Rusia, nici UE nu are nevoie de o nouă criză a gazului. Pentru a o preîntîmpina, UE trebuie să continue să exercite presiuni asupra Kievului, pînă la achitarea întregii datorii', a scris Pușkov pe microblogul său de pe Twitter.

O întrevedere între ministrul energeticii al Rusiei, Aleksandr Novak, comisarul european pentru energie Gunther Oettinger și ministrul interimar al energeticii din Ucraina, Iuri Prodan, va avea loc luni, la Bruxelles. Aceasta este deja a patra rundă de consultări în acest format, principala lor temă fiind reglementarea prețului pentru gaz perceput Ucrainei și achitarea de către Kiev a datoriei sale la gaz.

Partea rusă a confirmat primirea primei plăți efectuate de partea ucraineană, în valoare de 786 de milioane de dolari, care, însă, reprezintă doar o mică parte din întreaga datorie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?