X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Leancă: La prima etapă de livrare a gazelor naturale din România dependența Moldovei de gazele naturale rusești se va reduce cu 5%

2 iun. 2014,, 13:00   Economie
4716 3
Foto: basarabia.md
La prima etapă de livrare a gazelor naturale din România dependența Republicii Moldova de gazele naturale rusești se va reduce cu 5%. Declarația aparține prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, și a fost făcută la Minsk, în culoarele ședinței Consiliului șefilor de guvern din CSI, relatează NOI.md. Iurie Leancă a subliniat că primele livrări de gaze naturale prin gazoductul Iași-Ungheni urmează să înceapă la sfîrșitul lunii august 2014.

Anterior se anunțase că gazoductul Iași-Ungheni, care va uni sistemele de transportare a gazelor naturale din Moldova și România, va fi dat în exploatare nu mai tîrziu de 27 august 2014. Prin această conductă vor putea fi transportate 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, ceea ce constituie echivalentul gazelor naturale importate de Moldova pe parcursul unui an, fără regiunea transnistreană. Însă pentru aceasta este necesară construcția unei stații de pompare a gazelor naturale și a gazoductului Ungheni-Chișinău cu o lungime de 130 km. În prezent, necesitățile Moldovei privind gazele naturale sînt asigurate în totalitate de concernul rus „Gazprom”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав