Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Cea mai înaltă rețea urbană de teleferic din lume a început să opereze în Bolivia

31 mai. 2014,, 14:00   Externe
6030 0
Фото: agerpre.ro
Președintele Boliviei, Evo Morales, a inaugurat vineri cea mai înaltă rețea urbană de teleferic din lume, care unește, la 4.000 de metri deasupra nivelului mării, orașele La Paz și El Alto și care a costat 235 de milioane de dolari, transmite EFE.

Aproximativ 440.000 de persoane se deplasează zilnic între aceste două orașe și, datorită noii rețele, durata călătoriei se va scurta în mod semnificativ.

Linia roșie este prima care intră în funcțiune dintre cele trei prevăzute în cadrul proiectului executat de compania austriacă Doppelmayr.

Odată intrată în funcțiune întreaga rețea, liniile de teleferic vor însuma 10 kilometri, 11 stații și 443 de cabine — cu o capacitate de 10 persoane — care vor putea transporta până la 3.000 de pasageri pe oră și sens. În cazul recent inauguratei linii roșii, distanța dintre centrul orașului La Paz și El Alto va fi parcursă în circa 10 minute.

Președintele Morales a afirmat că îmbunătățirea situației economice a țării permite executarea unor lucrări de asemenea anvergură și a subliniat, de asemenea, valoarea turistică a noii infrastructuri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?