X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Deputații au votat legi pe bandă rulantă în Parlament

29 mai. 2014,, 11:36   Politică
4324 1
Foto: gagauzinfo.md
Peste zece proiecte de lege au fost aprobate astăzi de deputați în cadrul ședinței legislativului, în mai puțin de 10 minute. Inițiativele, care au fost supuse anterior dezbaterilor, au fost adoptate în lectură finală cu votul majorității parlamentare.

Printre proiectele aprobate se numără și cel care vizează crearea oficiilor teritoriale de informare, ce urmează a fi deschise la Comrat, Edineț, Orhei și Leova pînă la finele acestui an. În cadrul oficiilor, deputații se vor întîlni cu alegătorii din regiune și vor furniza informații cu privire la activitatea Parlamentului.

Un alt proiect aprobat prevede acordarea gratuită a protezelor pentru persoanele cu afecțiuni oncologice. Totodată, proiectul prevede că minorii cu vîrsta de pînă la 12 ani vor beneficia de asistență stomatologică gratuită în volum deplin, din contul asigurării medicale obligatorii.

În lectură finală a fost votat și proiectul de lege care prevede acordarea facilităților pentru persoanele care intenționează să-și schimbe pașapoartele de tip sovietic. Documentele vor fi eliberate gratuit și chiar la domiciliu pînă la 1 septembrie 2014. Cei care nu vor reuși să-și modifice actele de identitate, nu vor putea vota la viitoarele alegeri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?