Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

MIEPO va implementa noi metode pentru atragerea investițiilor și promovarea exportului în anul 2014

29 mai. 2014,, 10:33   Economie
4431 0
Foto: acmworldwide.com
În vederea atragerii investițiilor în Republica Moldova și promovarea produselor autohtone în străinătate, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a exportului din Moldova (MIEPO) și-a propus să intensifice și să diversifice acțiunile de sporire a atractivității țării, relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în acest sens MIEPO va facilita participarea antreprenorilor moldoveni la diverse expoziții, vizite de studiu, forumuri de afaceri atît în străinătate, cît și în țară, precum Forumul moldo-polon, expoziția Hanover Messe 2014, Central Europe wine roadshow etc.

Potrivit raportului prezentat de directorul general al MIEPO, Dona Școla, în cadrul ședinței Consiliului de administrare a bugetului pentru implementarea Programului de promovare a exportului, pentru dezvoltarea parcurilor industriale a fost lansat proiectul pentru atragerea investitorilor străini în parcurile industriale din Republica Moldova, în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltare Industrială a ONU (UNIDO). Parcurile industriale vor fi promovate centralizat, pe un portal comun, fiind inițiate activități pentru elaborarea unei hărți interactive a acestora. De asemenea, au mai fost inițiate discuții privind dezvoltarea conceptului de zone economice multifuncționale pentru îmbinarea avantajelor parcurilor industriale și zonelor economice libere.

Pentru promovarea vinurilor moldovenești a fost lansat brandul național al industriei vinicole, în cadrul expoziției „ProWein”, care s-a desfășurat în Germania și la care au participat 13 companii din Moldova. Pentru perioada imediat următoare MIEPO și-a propus să organizeze și să promoveze o serie de evenimente: Forul oamenilor de afaceri moldo-italian, la Milano (25-26 mai), „Moldova Business Week 2014 ”(5-12 iunie), „Vienna Economic Talks” (10-11 iunie), Treningul „Merchandising – metode moderne de organizare și prezentare a produselor din industria modei în unitățile comerciale” (9-13 iunie).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?