Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Expert: Consilierii municipali, în cîrdășie cu primarul, învîrtesc afaceri funciare ilegale (VIDEO)

28 mai. 2014,, 17:19   Societate
6575 1
Foto: noi.md
„Consilierii municipali sînt vinovați în deplină măsură de ilegalitățile care se fac în Primărie cu terenurile de pămînt”, a declarat președintele organizației „Orașul meu drag”, Vitalie Voznoi, în cadrul unei conferințe de presă.

Activistul consideră că aleșii locali ar putea mai des și mai riguros să asculte rapoartele funcționarilor Primăriei privind activitatea și greșelile comise, iar în caz de necesitate să pună în discuție capacitățile profesionale ale acestora, cum a fost în cazul Dianei Gurschi.

În cadrul conferinței de presă au fost prezentate mai multe exemple de încălcări la alocarea terenurilor de pămînt, la eliberarea autorizațiilor pentru construcția garajelor, blocurilor de locuit și mansardelor.

„Asemenea lucruri sînt posibile din cauza netransparenței în activitatea Primăriei și Consiliului Municipal Chișinău. Agenda de lucru a CMC-ului devine cunoscută cu o zi, în cel mai bun caz cu două zile înainte de ședință. Este evident că consilierilor le este greu să se familiarizeze cu toate cele 50 de chestiuni incluse pe ordinea de zi, mai ales că fiecare dintre ele conține circa 250 de subpuncte, dintre care peste 200 se referă la probleme funciare și imobiliare. De regulă, chiar înainte de ședință pe ordinea de zi pe neașteptate apar 20 de chestiuni suplimentare «urgente». Cum poți pătrunde în esența acestor probleme?”, se întreabă Voznoi.

„Mi s-a creat impresia că în toate fracțiunile din CMC există propriii comercianți care participă la împărțirea tortului numit „proprietate municipală”. Iar pentru «loialitate» în alte chestiuni ei primesc ca recompensă terenuri de pămînt”, a mai spus activistul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?