X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Medpark - cele mai moderne metode de tratament a infarctului miocardic (VIDEO) ©

27 mai. 2014,, 11:50   Societate
5856 0
Foto: noi.md
Arteroscleroza, depunerile de grăsimi pe vasele sangvine, este principala cauză a infractului miocardic, care provoacă anual 38% din numărul deceselor în Moldova. 50% dintre pacienții Spitalului Internațional Medpark cu arteroscleroză prezintă și diabet sau hipertensiune arterială, ceea ce duce la progresarea rapidă a patologiei.

Metode moderne de investigație și diagnostic

Spitalul Internațional Medpark dispune de cele mai moderne metode de investigație și diagnostic a afecțiunilor inimii. Printre acestea se numără și coronarografia, un examen medical minim invaziv și foarte util in diagnosticarea afecțiunilor coronare. Aceasta permite depistarea problemelor de circulație sangvină în jurul inimii sau depistarea arterosclerozei.

În cazul identificării blocajelor vaselor sangvine, pentru prevenirea producerii unui atac de cord, la Medpark pacienții pot beneficia de cea mai modernă metodă de tratament - angioplastia.

Metode inovative de tratament a afecțiunilor de inimă

Angioplastia este o procedură minim invazivă, deci fără bisturiu, care durează de la 30 de minute până la 3 ore și se efectuează cu anestezie locală. Spitalizarea durează maximum 24 de ore, iar peste o săptămână pacientul poate deja să revină la activitățile sale obișnuite.

Andrei Ureche, medic chirurg cardiovascular, categorie superioară, Medpark:„Centrul de Infarct Miocardic Medpark dispune de laborator special cu raze X pentru efectuarea angioplastiei, atât cu balonaș, cât și cu stent. În același timp, este dotat cu sală de operații echipată cu tot aparatajul necesar pentru chirurgie pe cord deschis, în cazul în care apar complicații. Iar cel mai important, optând pentru angioplastie la Medpark, pacienții își încredințează inima unora dintre cei mai buni medici intervenționiști din țară, meritele cărora sunt recunoscute și apreciate și peste hotare”.

Cei mai predispuși spre arteroscleroză și indicați pentru a-și verifica cel puțin o dată la jumătate de an starea inimii sunt:
  • persoanele cu diabet, hipertensiune, hiperglicemie, supraponderabilitate;
  • femeile și bărbații după 35 de ani, mai ales dacă în istoricul familiei au existat antecedente cardiovasculare;
  • persoanele care duc un mod de viață sedentar, fumează, consumă alcool sau alimente bogate în grăsimi;
  • persoanele care se expun în permanență la stres.

Soluții pentru prevenirea bolilor de inimă

Spitalul Internațional Medpark a creat un check-up cardiologic, care permite efectuarea tuturor investigațiilor necesare într-o singură zi, pentru a ne asigura că inima funcționează bine.

Despre Centrul de Infarct Miocardic Medpark

Spitalul Medpark este singura instituție medicală privată din Republica Moldova care a dezvoltat, în conformitate cu standardele internaționale, un centru de excelență dedicat diagnosticului și tratamentului patologiei cardiovasculare – Centrul de Infarct Miocardic. Clinica reunește cei mai buni specialiști în chirurgia cardiacă și intervențională din țară și de peste hotare, dispune de cele mai performante echipamente medicale ce permit stabilirea unui diagnostic sigur și a unui tratament corect al afecţiunilor inimii, este la dispoziția pacienților 24 de ore din 24, șapte zile din şapte și poate soluţiona orice complicație a bolilor cardiace,garantând rezultate similare celor din țările occidentale.

Pe lângă tehnicile chirurgicale clasice, aici se fac intervenții minim invazive, care tratează rapid şi cu disconfort minim pentru pacienţi sindromul coronarian acut și infarctul acut de miocard. Laboratorul angiografic, blocul operator și secţia de terapie intensivă se află la câțiva metri distanţă şi toți specialiștii sunt pe loc, disponibili non-stop. Această structură unică oferă mai multă siguranţă bolnavilor şi scurtează timpul de intervenţie, extrem de preţios în cazul unui atac de cord.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав