X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 171
Transnistria stiri: 1415

Putin: în Ucraina a început războiul civil și haosul

24 mai. 2014,, 12:02   Externe
8344 23
Foto : ntv.ru
Ce s-a întîmplat în Ucraina – este o lovitură de stat, care a dus la haos și război civil, a declarat președintele FR Vladimir Putin.

În cadrul discursului rostit la Forumul Economic de la Sankt-Petersburg, președintele Rusiei Vladimir Putin a subliniat că în Ucraina în prezent se desfășoară un război civil. Țara este aruncată în haos.

"Indiferent de cum a-i numi-o - revoluție, sau nu – este o lovitură de stat, cu folosirea forței, a militanților" , - a spus Vladimir Putin, președintele FR.

Președintele a subliniat că instituțiile din țările în curs de apariție ar trebui să fie tratate "extrem de atent" și a pus o întrebare retorică: de ce a fost nevoie de lovitura de stat dacă "Ianukovici oricum a fost de acord cu toate".

"Trebuiau organizate alegeri și aceiași oameni ar veni acum la putere, daqrpe cale legală. Noi, ca idioții, am fi plătit 15 miliarde, care le-am promis, am fi mențint prețurile scăzute la gaze, am fi continuat să subvenționăm economia ( Ucrainei)", - a declarat Vladimir Putin.

Liderul rus a menționat, de asemenea, că Rusia a obosit de forma de discuție a partenerilor occidentali privind Ucraina în formatul "aceasta nu vă privește".

În ajunul alegerilor prezidențiale din Ucraina a escaladat situația în sud-estul țării. Din regiunea Lugansk în ajun au venit știri teribile că militanții din "Sectorul de dreapta" au împușcat 30 de oameni care au refuzat să ucidă civilii. Rebelii anunță și despre victime printre locuitorii orașului: armata ucraineană mai multe zile la rînd a suspus tirului orașele, țintind casele de locuit și obiectivele sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав