X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak - condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție

21 mai. 2014,, 16:10   Externe
3791 0
Foto: ruvr.ru
Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak a fost condamnat miercuri la trei ani de detenție, iar fiii săi la patru ani de detenție pentru deturnare de fonduri publice, la trei ani și jumătate de la revolta populară care l-a îndepărtat de la putere după 30 de ani în fruntea statului egiptean, potrivit AFP.

Fostul președinte, în vîrstă de 85 de ani, a fost judecat în primă instanță de un tribunal din Cairo pentru corupție, fiind acuzat de deturnare de fonduri împreună cu fiii săi Gamal și Alaa, prejudiciul fiind de 125 de milioane de lire egiptene (13,5 milioane de euro) din bugetul palatelor prezidențiale. El este totodată judecat într-un alt proces pentru moartea manifestanților în timpul revoltei care l-a îndepărtat de la putere la începutul anului 2011.

Pentru acest cap de acuzare de 'complicitate la crimă', el riscă închisoarea pe viață, pedeapsă la care a fost condamnat deja în primă instanță în iunie 2012, înainte ca instanța Curtea de Casație să ordone rejudecarea sa.

Procesele lui Hosni Mubarak, foarte mediatizate la început, sînt astăzi lăsate în plan secund de cele ale succesorului său Mohamed Morsi, singurul președinte ales democratic în Egipt, dar destituit după 11 luni de șeful armatei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав