X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 176
Transnistria stiri: 1459

Kievul a cerut de la SUA armament second hand

20 mai. 2014,, 03:37   Externe
5867 5
Foto: weaponland.ru
Kievul a cerut de la SUA echipament militar care a fost în folosință, veste antiglonț și arme care americanii intenționau să le caseze și să le vîndă după utilizarea în operațiunile de luptă din Irak și Afganistan.

Guvernul de la Kiev cere Statelor Unite să extindă lista de bunurile furnizate pentru nevoile armatei ucrainene și să includă în ea veste antiglonț, vehicule blindate și echipament special pentru activități de informații care au fost folosite în Irak și Afganistan, publicația americană Defense News.

"Soldații și angajații forțelor de ordine au moștenit echipament și armament militar, care poate fi folosit cel mult pentru apărarea regimului în interiorul țării, dar nu pentru operațiuni de luptă în caz de agresiune militară străină", - face trimitere publicația la ex-ministrul adjunct al apărării Ucrainei Leonid Poleakov.

Potrivit acestuia, fără aceste livrări pe militarii ucraineni îi așteaptă moartea în masă în cazul în care Moscova decide să invadeze hotarele Ucrainei.

Între timp SUA au acceptat să furnizeze armatei ucrainene așa-numitul ajutor militar neletal: medicamente, căști de protecție, saci de dormit, sisteme de purificare a apei, generatoare electrice portabile și pompe de carburant,informează RIA "Novosti".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав