X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

O fetiţă din Moldova, în clasamentul mondial al copiilor-minune

19 mai. 2014,, 10:40   Societate
5137 1
Foto: kp.md
Portalul Wonderlist a alcătuit o listă a 10 genii tineri care au devenit celebri în diverse domenii. Locul 4 este ocupat de interpreta Cleopatra Stratan, scrie kp.md.

Experții au menţionat faptul că fetiţa din Republica Moldova, la vîrsta de trei ani, a primit pentru fiecare cîntec al său mai mult de o mie de euro. Mai mult decît atît, ea a reuşit să imprime un CD, care s-a bucurat de un succes incredibil. Tot atunci, Cleo a avut un concert live de două ore, stabilind astfel un nou record mondial și titlul de cea mai tînără şi cea mai bine plătită interpretă. Cleopatra a primit chiar și un premiu MTV.

Primul loc în listă îi aparţine pe drept lui Kim Un Yong, el a fost menționat în Cartea Recordurilor ca proprietar al celui mai mare IQ – 210. Akrites Jaswal, care deţine locul al doilea, este considerat cel mai tînăr medic. El a devenit student la Universitatea de Medicină la vîrsta de 12 ani, iar prima lui operație a făcut-o la vîrsta de șapte ani. Al treilea loc printre liderii clasamentului îl ocupă Arfa Karim din Pakistan. Fata era geniu în calculatoare, fiind invitată să lucreze la Microsoft Certified Professional cînd avea doar 9 ani. Din păcate, ea a murit în 2012, la vîrsta de 16 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?