X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

MAE al Rusiei nu vede nici "o perspectivă de relații normale" cu România

17 mai. 2014,, 01:39   Externe
11400 11
Foto: regnum.ru
Ministerul rus de Externe consideră că incidentul referitor la interdicția de survol al spațiului aerian al României pentru avionul care îl avea la bord pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu este de natură să contribuie la dezvoltarea bunelor relații între cele două țări, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici. "Cred că, în astfel de circumstanțe, este greu să te aștepți ca relațiile bilaterale să continue să se dezvolte într-un mod constructiv în același spirit și în același ritm", a declarat joi, într-o conferință de presă, Aleksandr Lukașevici, citat de ITAR-TASS.

Răspunzînd la întrebarea cu privire la modul în care Ministerul de Externe "vede dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și România , precum și alte state UE în cazul în care reprezentanții oficiali ai conducerii ruse nu sînt lăsați să treacă nu doar pe pămînt, dar chiar și pe calea aerului , " Lukașevici a răsuns: "Și voi, cum vedeți asta ? Ciudată întrebare. Ne-am exprimat deja în mod oficial și cu privire la modul în care a fost abordat avionul vice-premierului Rusiei, și cum au reacționat autoritățile de la Chișinău și cum a reacționat partea română . Am declarat României un protest hotărît. Reprezentanții autorităților române au încercat să dea explicații, pe care noi le considerămsolut neconvingătoare. Tot ceea ce a fost posibil , am spus deja . Astfel de incidente nu adaugă încredere nu contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi nu se poate spera la o relaţie de bună vecinătate şi normală dintre țările noastre".

"Aș dori, de asemenea, să atrag atenția asupra faptului că, ultimele exprimări publice, insultătoare la adresa preşedintelui Rusiei sînt absolut scandaloase și inacceptabile", a afirmat purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe de la Moscova. "Deci, întrebarea cine este interesat în dezvoltarea cooperării noastre bilaterale ar trebui să fie mai degrabă adresată conducerii României și nu a Rusiei", a mai spus diplomatul menționat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?