X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Premierul Iurie Leancă va discuta pe 27 mai cu moldovenii din diasporă la primul forum online

16 mai. 2014,, 11:45   Societate
3221 0
Foto: noi.md
Biroul pentru relaţii cu diaspora va organiza primul forum online al prim-ministrului Iurie Leancă cu diaspora. Acesta se va desfăşura marţi, 27 mai, începînd cu ora locală 20.00, cu genericul „Europa – acasă”.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, în cadrul evenimentului, premierul va vorbi despre principalele procese care au loc în Republica Moldova şi va răspunde la întrebările conaţionalilor din diasporă.

"Prin acest forum îmi doresc să promovăm, împreună cu concetăţenii din diasporă, o Moldovă modernă în care valori precum bunăstarea, justiţia independentă şi libertatea individuală să constituie fundamentul viitoarei construcţii a statului", a spus şeful Guvernului.

Potrivit lui, doar prin discuţie vor putea fi identificate soluţii pentru un viitor prosper.

"Iar contribuţia Dumneavoastră, cei care ne reprezentaţi cu demnitate în afara ţării, este definitorie în acest sens", a adăugat premierul.

Primul forum online cu diaspora al prim-ministrului Iurie Leancă va fi transmis în direct pe portalul www.privesc.eu. Întrebările pentru prim-ministru pot fi expediate pînă la 23 mai pe adresa electronică [email protected] sau pot fi postate direct pe pagina de Facebook a premierului.

Totodată, concetăţenii care în ziua de 27 mai se vor afla în ţară sînt încurajaţi să participe personal la forum.

Primul forum online cu diaspora al prim-ministrului Iurie Leancă va avea loc exact cu o lună înainte de semnarea de către Republica Moldova a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. În acest context, premierul va lansa mai multe iniţiative ce vor solicita implicarea activă a diasporei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав