X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Companii din Germania vor extinde cooperarea comercial-investițională cu Moldova

12 mai. 2014,, 13:30   Economie
3719 0
Фото: kp.md
Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru investitorii germani care sînt dispuși să extindă cooperarea comercial-investițională cu țara noastră. Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, aceste subiecte au fost discutate în cadrul Conferinței de afaceri și logistică moldo-bavareză, care a avut loc în orașul Regensburg, Bavaria, relatează NOI.md.

În cadrul evenimentului, viceministrul Economiei, Octavian Calmîc, a prezentat climatului economic din Republica Moldova, informînd companiile germane despre potențialul investițional pe care-l oferă țara noastră, după semnarea și aplicarea Acordului de asociere și Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător Moldova – UE.

Conferința a avut drept scop prezentarea unei inițiative de intensificare a cooperărilor de afaceri dintre Bavaria și Republica Moldova. La eveniment au participat oficiali și reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Bavaria, interesați de perspectivele unei cooperări economice. Octavian Calmîc a prezentat un tablou al climatului investițional din Republica Moldova, detaliind perspectivele oferite de țara noastră, aspectele cheie ale politicilor economice și de investiții ale Republicii Moldova. Viceministrul Economiei a dat asigurări că investitorii străini vor avea parte de un cadru legislativ propice pentru dezvoltarea unor afaceri durabile în Moldova. Totodată, Octavian Calmîc a descris oportunitățile economice pe care le va oferi Acordul de asociere și Acordul de liber schimb dintre Moldova și UE.

Oficialul a menționat, de asemenea, importanța pe care o are stabilirea unei colaborări economice între Moldova și Bavaria, subliniind că țara noastră ar putea beneficia de pe urma experienței Bavariei, care este considerată motor economic, avînd un PIB de 446,4 miliarde de euro. În cadrul conferinței părțile au convenit asupra unei agende comune de vizite pentru investitorii din Bavaria în Republica Moldova și viceversa, în perioada 2014-2015.

Evenimentul a fost organizat de „Danube Logistic”, operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești și de către „Bayernhafen Gruppe”, deținătorul și operatorul a 6 porturi din Bavaria situate pe Dunăre și canalul Rin-Main-Dunărea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?