X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Leancă lui Rogozin: Moldova trebuie tratată cu respect!

12 mai. 2014,, 10:38   Societate
4775 11
Foto: noi.md
Aceasta a fost declaraţia prim-ministrului Iurie Leancă la întrebările jurnaliştilor despre vizita viceprim-ministrului Rusiei Dmitri Rogozin la Tiraspol.

"Noi ca ţară avem sentimentul de demnitate. Cred ca a venit deja timpul ca domnul Rogozin să înțeleagă ca Republica Moldova trebuie tratată cu respect, aşa cum sînt tratate şi alte state, care sînt subiecţi ai dreptului internaţional. Desigur, avem nevoie de un dialog cu Federația Rusă, de colaborare. Căci avem şi anumite probleme nerezolvate, de exemplu cea referitoare la vinurile moldoveneşti. Mie nu-mi este clar pînă acum de ce vinurile moldoveneşti nu pot ajunge pe piaţa Rusiei. Sper ca în timpul vizitei mele în Belarus să am o întrevedere cu premierul rus, Dmitri Medvedev, şi că vom aborda neapărat acest subiect.

Noi am analizat foarte atent declaraţiile făcute de Dmitri Rogozin la Tiraspol, dar şi comportamentul acestuia la plecarea din Chişinău şi am înţeles că avem nevoie de un dialog cu reprezentanţii oficiali ai Federației Ruse în Moldova", a subliniat premierul Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав