X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1459

Presa germană: 400 de MERCENARI AMERICANI acționează în estul Ucrainei

12 mai. 2014,, 02:23   Externe
7387 6
Foto: negotiationisover.net
Aproximativ 400 de mercenari de la o firmă americană operează în Ucraina alături de militarii şi poliţiștii ucraineni, în operaţiunile împotriva separatiştilor proruşi, scrie ziarul german Bild am Sonntag, citat de Mediafax.

Potrivit unor informaţii care au la bază comunicaţii radio între centre de comandament ale armatei ruse, interceptate de către NSA şi transmise serviciilor secrete germane BND, mercenarii americani coordonează şi conduc operaţiunile de gherilă împotriva separatiştilor proruşi în zona enclavei Slaviansk.

Aceşti 400 de mercenari lucrează pentru Academi, mai cunoscută sub fostul nume - Blackwater, o firmă de securitate care a fost privată de contractul cu armata americană în Irak, în urma unui atac armat comis asupra unor civili, în 2007, scrie Bild am Sonntag.

Publicaţia precizează totodată că nu ştie cine a încheiat contractul cu Academi.

Anterior RIA Novosti, citînd o sursă din structurile de forță ucrainene a anunțat că "mercenarii Blackwater, sub formă de unități cu destinație specială a MAI al Ucrainei "Sokol" au fost trimiși de autoritățile de la Kiev în regiunile Donețk și Lugansk pentru a suprima protestele".

Bild am Sonntag scrie că Rusia a denunţat, în urmă cu cîteva săptămîni, prezenţa unor mercenari americani alături de trupe guvernamentale ucrainene, o acuzaţie dezminţită la jumătatea lui martie de către Geoffrey Pyatt, ambasadorul american la Kiev.

Publicaţia a dezvăluit săptămîna trecută că agenţi CIA şi FBI ajută Kievul să pună capăt rebeliunii din estul Ucrainei şi să implementeze un dispozitiv de securitate eficient, dar fără să se angajeze în mod direct în confruntări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав