X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1459

Occidentul propune ÎMPĂRȚIREA Ucrainei

9 mai. 2014,, 15:31   Externe
26047 23
Fotо: vestifinance.ru
Împărțirea țării ar fi un "rău mai mic" în comparație cu războiul civil. Acest punct de vedere a fost exprimat de către directorul Programului Rusia-Eurasia de la fundaţia Carnegie.

În ediția de joi, 8 mai, a Financial Times a fost publicat articolul "Mai bine Ucraina să fie împărțită decît sfîșiată în bucăți".

“It would be better to split Ukraine than to tear it apart”


În articol, în special, se subliniază că "scenariul împărțirii țării este o variantă extremă, dar este mai bun decît un război civil".

Cu cîteva zile mai devreme, în revista New Republic a fost publicat un alt articol al Fundației Carnegie, care avertizează, de asemenea, cu privire la pericolul războiului civil în Ucraina, - "Încercarea de a "cîștiga Ucraina" ar putea duce la dezintegrarea sa".

Experții fondului subliniază că Occidentul trebuie să schimbe modul de abordare a rezolvării crizei din Ucraina. Unul dintre cele mai importante centre analitice din SUA remarcă: în loc de a încerca să evite catastrofa, liderii occidentali vorbesc doar despre sancțiuni și intensifică confruntarea cu Rusia.

Potrivit lui Steven Pifer, fost ambasador al SUA în Ucraina (1998-2000) " Vladimir Putin este mult mai îngrijorat de pierderea Ucrainei decît Occidentul de păstrarea ei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав