Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Deputat: IEȘIREA Găgăuziei din componența R.Moldova este posibilă

8 mai. 2014,, 03:42   Societate
5023 4
Foto: halktoplushu.com
Găgăuzia va avea dreptul de a se separa de Republica Moldova, nu numai în cazul aderării la România, dar și în cazul în care republica va pierde o parte din suveranitatea sa, ca urmare a intrării într-o organizație supranațională . Potrivit "Gagauz - info", despre aceasta a anunțat pe 6 mai, la o conferință de presă în Comrat șeful Comisiei juridice a Adunării Populare a Găgăuziei, Ivan Burgudji.

Potrivit lui Burgudji, ieșirea Găgăuziei din Republica Moldova este posibilă, atît teoretic cît și practic. "În cazul în care Moldova va intra într-o organizație și vor apărea structuri supranaționale, își va schimba statutul, - atunci țara își pierde o parte din suveranitate și Găgăuzia obține dreptul de a se separa de țară", - a declarat Ivan Burgudji.

El a mai spus că activitatea comisiei inter- parlamentare recent create pentru a aduce legislația Republicii Moldova în conformitate cu legea cu privire la statutul special al Găgăuziei progresează foarte încet și fără rezultat. Burgudji a adăugat că în cazul în care Comisia nu ia nici o decizie pînă în toamnă, " va trebui să recunoaștem că am fost duși de nas înșelați". "Atunci vom convinge populația că nu trebuie să meargă la alegerile parlamentare", - a concluzionat Ivan Burgudji.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?