Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Avertismentul experților în legătură cu o inițiativă legislativă „periculoasă” (VIDEO)

7 mai. 2014,, 13:11   Societate
6202 4
Foto: Europalibera.org
Proiectul de lege care interzice aleșilor locali să dețină conturi bancare, depozite sau alte proprietăţi în străinătate contravine drepturilor omului, iar adoptarea inițiativei va genera mai multe probleme decît soluții. La această concluzie a ajuns o comisie de experți din cadrul Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, care a recomandat Parlamentului să nu adopte proiectul de lege.

Potrivit rezultatelor expertizei, autorul inițiativei nu a explicat de ce este necesar un asemenea proiect de lege în Republica Moldova și nici nu a precizat ce impact va avea acesta.

„Prin promovarea acestui proiect de lege va fi afectat dreptul de proprietate. Este clară existența unei probleme privind identificarea proprietăților deținute în străinătate, dar acest lucru nu trebuie să aibă loc pe contul unor interdicții. Este extrem de periculoasă această inițiativă. Nu putem ști care vor fi efectele interdicției”, a remarcat directorul Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, Galina Bostan.

Precizăm că inițiativa legislativă prin care aleșii locali, inclusiv deputații Adunării Populare a Găgăuziei, vor avea interdicția de a deține proprietăți în străinătate a fost înaintată de fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu. Proiectul presupune și operarea unor modificări la Codul penal, care prevăd amenzi în mărime de la 4000 la 5000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani, în cazul încălcării interdicției impuse aleșilor locali.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?