Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Sinistrații: Autoritățile nu se grăbesc să ne ajute, iar pensionarii ne donează ultimii bănuți

5 mai. 2014,, 16:01   Societate
3359 0
Foto: diez.md
Pînă în prezent, doar chișinăuienii neindiferenți, inclusiv pensionari, au întins o mînă de ajutor sinistraților care au avut de suferit de pe urma unui incendiu de proporții la mansarda unui bloc din capitală. Oamenii le aduc produse alimentare, îmbrăcăminte şi bani. Solicitată de NOI.md, administratoarea blocului, Ludmila Tofan, a spus că cetăţenii au donat 3 mii de lei, îmbrăcăminte şi produse alimentare.

"Deocamdată ne ajută numai chişinăuienii, iar Guvernul încă nu ne-a oferit nici un ajutor. Ne-a uimit faptul că atîția oameni au răspuns la apelul nostru. Aduc tot ce pot. Azi chiar o pensionară a venit şi a donat 6 lei. Le sîntem foarte recunoscători", a spus Ludmila Tofan.

Asistenţa umanitară colectată de locuitorii Chişinăului deocamdată se păstrează în clădirea preturii. Sinistrații spun că acum nu au unde să o depoziteze.

Potrivit unei locuitoare a mansardei distruse de incendiu, ei speră să primească ajutor de la liderul PSRM, Igor Dodon, care, în cadrul unei întîlniri, a promis familiilor cu copii mici să ofere apartamente pentru o perioadă de timp. Mai mult ca atît, potrivit sinistraților, în această seară se vor întîlni cu politicianul Renato Usatîi, care, de asemenea, le-a promis ajutor.

Pe 1 mai, în urma unui incendiu izbucnit la mansarda unui bloc din sectorul Botanica, 28 de familii au rămas fără locuințe. Pagubele provocate de incendiul devastator se ridică la peste 10 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?