Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Promisiunea lui Chirtoacă pentru familiile din capitală, rămase pe drumuri

5 mai. 2014,, 11:55   Societate
2937 0
Foto: noi.md
Toate familiile care au rămas fără locuințe după ce o mansardă din sectorul Botanica al capitalei a ars integral vor primi ajutoare materiale de la Primărie. Asigurarea a fost dată astăzi de primarul Dorin Chirtoacă, care a ținut să precizeze că sinistrații vor avea din nou acoperiș deasupra capului.

„Este un caz în totalitate ieșit din comun. Este primul caz de acest gen în istoria Departamentului Situații Excepționale. A ars un etaj întreg, 30 de familii au rămas fără acoperiș deasupra capului. Cert este că situația va fi remediată și va trebui găsită rezolvarea problemei. Oamenii trebuie să știe că din această situație vom ieși așa cum am ieșit și din alte situații”, a remarcat Chirtoacă.

Edilul a explicat că autoritățile publice locale nu dețin apartamente care să poată fi acordate oamenilor în asemenea situații, dar a specificat că bugetul Primăriei va fi rectificat, astfel încît familiile care au avut de suferit să poată beneficia de ajutoare, fie pentru a-și reconstrui locuințele, fie pentru a-și putea procura altele noi. Totodată, o parte din banii necesari va fi luată din Fondul de rezervă al Primăriei.

„Sînt cîteva variante pe care putem merge. La prima etapă trebuie să vedem concluziile cu privire la cauzele incendiului, să facem expertiza acoperișului și a clădirii. Apoi vom putea vorbi de reconstrucția mansardei sau demontarea acesteia”, a explicat edilul.

Precizăm că 28 de apartamente de la etajul şase al unui bloc de locuit de pe strada Independenţei din capitală au fost mistuite de flăcări săptămîna trecută. Focul a cuprins o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?