X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 170
Transnistria stiri: 1415

Milițiile din Lugansk sînt gata să CUCEREASCĂ Kievul (VIDEO)

4 mai. 2014,, 03:08   Externe
10428 17
Foto: zn.ua
Departamentul de poliție din Lugansk le-a propus angajaților să evacueze familiile din oraș. În curînd se așteaptă luarea cu asalt a orașului cu folosirea tancurilor și a artileriei. Locuitorii orașului nu sînt speriați de înaintarea gărzii naționale. Potrivit acestora, ei sînt pregătiți să reziste și sprijină decizia guvernatorului popular al regiunii Lugansk, Valeri Bolotov, privind mobilizarea populației de sex masculin din regiune și introducerea stării excepționale.

"Noi adunăm armata și vor merge să cucerim Kievul" , - spune guvernatorul popular al regiunii Lugansk, Valeri Bolotov. De fapt, liderul milițiilor din Lugansk a declarat război Kievului. Dar, potrivit spuselor sale, nu el l-a început, ci guvernul nelegitim, care conduce o operațiune de reprimare în întreg sud-estul țării.

Potrivit lui Bolotov, unitățile vor merge spre Kiev, trecînd prin regiunea Donețk. În primul rînd trebuie eliberate orașele Slaveansk și Kramatorsk. Lugansk trece la starea de război. De la 23:00 pînă la 6:00 dimineața - stare de asediu. Patrulele deja se formează, iar polițiștii care nu au jurat credință poporului sînt dezarmați. Angajații poliției rutiere au rămas doar cu vestele anti-glonț. Polițiștii fără viză de reședință în Lugansk au fost rugați să părăsească imediat orasul. În cazul provocărilor, militanții armatei sud-estului au ordin să tragă. În regiune a fost decretată mobilizare generală.

Acum, armata are circa 2.000 de soldați, dar în depozitul Serviciului ucrainean de Securitate se află circa 10.000 de arme de calibru mic. Se pare că noii voluntari nu trebuie căutați mult timp. Noaptea toate baricadele din Lugansk clocoteau de știrile de la Odesa și regiunea Donețk. Se crea impresia că dacă oamenii ar avea arme, ar porni imediat campania.

Vestea privind mobilizarea s-a răspîndit prin oraș cu viteza luminii. Mulți bărbați și-au manifestat dorința de a adera la Armata de Sud-Est.

Sîmbătă pe baricade au apărut garoafe și lumînări. Oricine vine să se alăture armatei, de asupra panglicii Sf. Gheorghe i se leagă o panglică de doliu. Se pare, că noile batalioane ale armatei sud-estului care urmează să se confrunte Garda Națională, se vor forma foarte repede .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав