X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Locuitorii mansardelor arse trăiesc la rude și se plîng pe prădători

3 mai. 2014,, 13:40   Societate
4722 1
Foto: adevarul.ro
Locuitorii mansardelor mistuite în flăcări nu se grăbesc să treacă în gimnaziul internat nr. 2 care le-a fost oferit în calitate de spațiu pentru dormit, relatează publika.md.

„Mă aflu la serviciu. Trăiesc în birou, deoarece condițiile oferite acolo... Nu pot să mă aflu acolo”, a recunoscut un bărbat, care și-a pierdut locuința în incendiu.

„Noaptea stăm la rude, la prieteni. Din lucruri mi-a rămas ceea ce e pe mine. Unica speranță este că ni se va oferi spațiu de locuit sau cel puțin o compensație”.

„Am reușit să iau numai actele. M-am încălțat și am ieșit în ceea ce eram îmbrăcată. Nu mai am ce lua din apartamentul meu”, se plînge o femeie.

Potrivit profesoarei internatului Eudochia Pleșca, în instituție au fost cazate șapte persoane care s-au adresat după ajutor. „Dacă vor veni, îi vom caza, odăile pentru ei sînt pregătite”, a precizat Pleșca.

Victimile sînt îngrijorate de faptul că colectorii de fier uzat deja au început să strîngă construcțiile metalice rămase și astfel ar putea să dispară dovezile izbucnirii incendiului.

„L-am prins pe unul cu o geantă plină cu cupru de la firele electrice arse. I-am alungat, mai că nu ne-am bătut cu ei. Mulți înceracă să profite de această situație”, a menționat una din persoanele care a avut de suferit.

În urma incendiului care a distrus mansarda unui bloc locativ din Chișinău 28 de familii au rămas fără locuințe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?