X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Presa: Un oligarh ucrainean ar putea fi următoarea victimă, după primarul de Harkov (VIDEO)

2 mai. 2014,, 14:47   Externe
6778 2
Foto: obozrevatel.com
Fostul procuror general al Ucrainei Sveatoslav Piskun consideră că acum oricine care apără Ucraina și interesele ei poate deveni victimă a teroriștilor. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Shuster Live.

„A fost intentat un dosar penal pe marginea tentativei de asasinare a lui Ghenadi Kernes. Întrebarea mea către Procuratura ucraineană este: de ce nu a fost inițiată ancheta privind actul terorist împotriva unui reprezentant al autorităților? Cineva inteligent a intentat incorect cauza”, a spus Piskun.

Potrivit ex-procurorului general, pentru investigarea acestui caz ar trebui să fie creat un grup condus de cel puțin primul adjunct al procurorului general al Ucrainei.

„Trebuie să înțelegem că acești oameni (Kernes) s-au ridicat în apărarea Ucrainei. Același lucru, sînt sigur, i se poate întîmpla oricui se opune azi separatismului. De exemplu, există un așa om de afaceri, Igor Kolomoiski. Doamne ferește să i se întîmple ceva – toți vor întreba: ce rol au avut serviciile secrete?”, a declarat Piskun.

De asemenea, ex-procurorul general a menționat că serviciile de informații ale Ucrainei sînt obligate să identifice potențialele ținte ale separatiștilor, și ele trebuie protejate "discret, așa cum se face în toate țările civilizate".

„Există serviciul de stat de securitate, care îi păzește pe miniștrii care stau în birouri. Ei nu au nevoie de protecție, la aceștia, în clădirea guvernului, oricum nimeni nu poate ajunge, dar trebuie protejați cei care apără Ucraina și care sînt o țintă potențială pentru teroriști”, a opinat Piskun.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?