X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Moldova creează un grup pentru consolidarea democraţiei, cu suportul SUA

30 apr. 2014,, 16:50   Societate
4386 1
Foto: europalibera.org
Asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA pentru democraţie, drepturile omului şi muncă, Thomas O. Melia, şi asistenta administratorului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Paige Alexander, se află în Moldova pentru a participa la lansarea grupului de lucru pentru consolidarea democraţiei.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la ambasada SUA, acest grup de lucru se va focusa pe aspecte ce ţin de implementarea în republică a iniţiativelor legate de buna guvernare şi supremaţia legii, dar și de rolul important al societăţii civile şi presei.

Grupul este creat în cadrul dialogului strategic enunţat în martie de prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi secretarul de stat al SUA, John Kerry.

În cadrul dialogului, reprezentanţii responsabili pentru comerţ au participat în martie la şedinţa Comisiei comune pentru comerţ SUA-Moldova şi responsabilul pentru probleme legate de energie de la Departamentul de Stat, Carlos Pascual, a vizitat Moldova pe 24 martie pentru a lansa Grupul de lucru pentru energie.

Thomas Melia şi Paige Alexandre au mai vizitat Taraclia şi Găgăuzia unde s-au întîlnit cu conducerea locală şi au vizitat proiectele susţinute de Guvernul SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав