Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Deutsche Bank: Rusia va plăti un PREȚ INCREDIBIL DE MARE

30 apr. 2014,, 02:14   Externe
10027 13
Foto: obozrevatel.com
Abordarea Rusiei de către investitorii internaționali curînd se va schimba radical. Despre aceasta anunță "LIGABusinessInform", citînd declarația lui David Folkerts-Landau, economist-șef la Deutsche Bank.

Landau consideră că potențialul economic al Rusiei este puternic supraevaluat. Treptat, investitorii vor începe să înțeleagă acest lucru, ceea ce pe termen mediu va avea un impact negativ asupra relațiilor economice cu Rusia, prezice expertul.

"Datorită acțiunilor sale în Ucraina, care mai mult amintesc de stereotipurile de gîndire din secolul al XIX-lea, Rusia a devenit mai puțin previzibilă. Deaceea, aceasta nu ar trebui să fie surprinsă dacă, în viitor, nu va fi percepută ca un loc sigur pentru investițiile străine", - a spus expertul.

Cei care investesc în titluri de valoare din Rusia, sau direct în afaceri, acum trebuie să țină cont de riscurile mult mai mari asociate cu Rusia, informează publicația.

În afară de aceasta investitorii occidentali vor conștientiza problemele structurale ale țării.

"Rusia a ratat o oportunitate de a crea o economie funcțională, cu o competitivitate internațională", - a spus David Folkerts-Landau.

El numește următoarele puncte slabe ale "monoculturii economice" ruse: metode de management administrative de comandă, corupția, lipsa de protecție juridică, precum și dezvoltarea demografică, care trezește îngrijorare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?