X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Cum încearcă politicienii români să obțină voturi în Republica Moldova (FOTO)

24 apr. 2014,, 15:39   Societate
5548 1
Foto: adevarul.ro
Un deputat din parlamentul de la Chişinău, un erou al războiului de pe Nistru, un lider al studenţilor basarabeni de la Bucureşti și doi ecologişti din Republica Moldova. Aceste persoane au fost incluse în listele partidelor din România pentru a cîştiga voturile românilor din stînga Prutului la scrutinul europarlamentar din 25 mai, relevă o investigație a publicației „Adevărul”.

Astfel, Partidul Național Liberal din România o are în echipă pe deputata Ana Guţu, copreşedinte al Partidului Liberal Reformator de la Chişinău. Ana Guţu este pe locul 19 pe lista liberalilor din România şi, potrivit sondajelor, are şanse slabe să ajungă eurodeputat.

Un alt moldovean care se regăsește în echipa unui partid român este fostul deţinut politic de la Tiraspol Alexandru Leşco, inclus în lista Partidului Mișcarea Populară. De anul trecut el este consilierul deputatului Eugen Tomac şi se ocupă de biroul acestuia de la Chişinău.

Veaceslav Şaramet este un alt candidat de la Chişinău ajuns pe o listă de partid la europarlamentarele din România. Chiar dacă face parte din echipa celei mai bine cotate formaţiuni politice, PSD, tînărul de 27 de ani are și el puţine şanse să ajungă la Bruxelles de pe locul 31.

Partidul Verde din România are în lista sa alți doi moldoveni: Alecu Reniţă, preşedintele Mişcării Ecologiste din Moldova, locul 4, şi profesorul de la Facultatea de Jurnalism a Universităţii de Stat din Chişinău Andrei Dumbrăveanu, locul 7.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?