X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Industria alimentară și producția băuturilor în Moldova au crescut cu o pătrime

22 apr. 2014,, 11:33   Economie
4568 0
Foto: noi.md
Volumul producției industriale în Republica Moldova, în ianuarie-februarie 2014, a crescut cu 10,3%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, informează NOI.md.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, industria extractivă, în ianuarie-februarie 2014, a înregistrat o descreştere a volumului producţiei cu 7,1% față de aceeași perioadă a anului precedent, industria prelucrătoare a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 13,7%, iar sectorul energetic a înregistrat creşterea volumului producţiei cu 4,9%.

Industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creştere a volumului de producţie cu 22,7%. Volumul producţiei a crescut în special la activităţile: fabricarea uleiurilor şi grăsimilor vegetale şi animale – de 4 ori, distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice – cu 24,5%; producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate – cu 21,6%; prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor – cu 15%; producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii şi a produselor din carne – cu 12,4%; fabricarea produselor lactate – cu 10,1%.

Totodată, s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la următoarele activităţi ale industriei alimentare: fabricarea vinurilor din struguri – cu 28,6%; fabricarea macaroanelor, tăieţeilor şi a altor produse făinoase similare – cu 4,5%.

În ianuarie-februarie 2014, s-au înregistrat creşteri şi la alte activităţi ale industriei prelucrătoare, cum ar fi: fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice – de 4 ori; fabricarea produselor textile – cu 36,7%; prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi pluta, cu excepţia mobilei; fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite – cu 28,9%; fabricarea articolelor de îmbrăcăminte – cu 19,6%; fabricarea substanţelor şi a produselor chimice – cu 14,8%; fabricarea de produse farmaceutice de bază – cu 11,1%; fabricarea de mobilă – cu 5,2%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав