Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Un nou SCANDAL în Parlament. Ce i-a nemulțumit pe comuniști

16 apr. 2014,, 15:01   Politică
4871 3
Foto : noi.md
Astăzi deputații fracțiunii comuniștilor au cerut revocarea Anei Guțu din funcția de președinte a Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, în legătură cu prestația acesteia la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de săptămîna trecută.

Deputatul comunist Grigore Petrenco s-a arătat indignat de faptul că niciun reprezentant al delegației Republicii Moldovei nu s-a prezentat la întrevederea cu secretarul general al CE Thorbjørn Jagland și a cerut organizarea unor audieri parlamentare pe marginea acestui subiect.

„Săptămîna trecută a avut loc sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde a avut loc un caz fără precedent. La întrevederea cu secretarul general al CE nu a venit niciun reprezentant al coaliției moldovenești din partea guvernării. Solicităm audieri în plenul Parlamentului și inițierea procedurii de revocare a Anei Guțu din funcția de președinte a Comisie politică externă”, a menționat Petrenco, în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului.

La rîndul său, deputata PLR Ana Guțu l-a acuzat pe Grigore Petrenco de faptul că periclitează interesele statului și a cerut să-i fie retrasă imunitatea parlamentară.

„Petrenco nu reprezintă interesele Moldovei la APCE, dar interesele unui alt stat. Mereu vorbește împotriva Moldovei, ar fi cazul să-i fie retrasă imunitatea parlamentară și să fie retras din comisie”, a replicat Guțu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?