Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Maia Sandu calcă peste demnitatea profesorilor – declarație

15 apr. 2014,, 13:04   Politică
6173 6
Foto: noi.md
Reprezentanții Partidului Liberal se arată nemulțumiți de atitudinea guvernării față de problemele profesorilor din Moldova și acuză conducerea Ministerului Educației de faptul că nu gestionează eficient bugetul instituției.

Potrivit deputaților PL, ministerul de resort neglijează necesitățile pedagogilor și cele ale elevilor, acordînd o atenție nejustificată procesului de optimizare a școlilor. Liberalii se arată convinși că actuala guvernare va majora salariile profesorilor în mod nesemnificativ, doar pentru a-și lustrui imaginea.

„Ministrul Educației declină orice solicitare legitimă de dialog venită din partea profesorilor, călcînd peste demnitatea acestora. Ministerul încearcă să excludă profesorii din elita socială, creîndu-le o altă imagine, cea a unei caste de oameni săraci. De cinci ani se încearcă optimizarea instituțiilor de învățămînt, însă nu există un raport care ar stabili care sînt resursele financiare economisite în urma optimizării”, a precizat deputata Corina Fusu.

Reprezentanții PL spun că sprijină în totalitate cerințele înaintate de pedagogi și cer o majorare de 50 la sută a salariilor acestora. „Guvernul va încheia socotelile cu profesorii, iar următoarea categorie vor fi studenții. Tot într-o formă teatralizată, ultimul episod vor fi pensionarii. Guvernarea le va răspunde pozitiv cu niște sume insignificante”, a opinat deputatul Valeriu Munteanu.

Menționăm că sute de profesori din întreaga republică au ieșit săptămîna trecută la proteste pentru a cere o majorare de 50 la sută a salariilor. Premierul Iurie Leancă a declarat anterior, că guvernarea se va pronunța asupra acestei probleme în scurt timp.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?