X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1459

SUA nu exclud ASISTENȚA MILITARĂ pentru Ucraina

15 apr. 2014,, 00:53   Externe
6645 9
Foto: zn.ua
Autoritățile americane nu intenționează în prezent să ofere asistență militară Kievului, a declarat luni, 14 aprilie, purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA Jen Psaki.

"Eu nu pot exclude complet această opțiune (asistență militară pentru Ucraina) în viitor, dar în acest moment ne concentrăm asupra eforturilor economice și diplomatice pentru a de-escalada situația din Ucraina", - a declarat Psaki, răspunzînd la o întrebare.

În același timp, adjunctul Secretarului de Stat, Thomas Shannon a declarat că Statele Unite examinează problema livrărilor de arme către Ucraina, în estul căreia continuă dezordinele în masă, cu semne evidente de intervenție a Rusiei.

Înaltul oficial american, răspunzînd la Berlin la întrebarea dacă SUA vor putea trimite arme forțelor de securitate din Ucraina, a declarat: "Desigur, examinăm aceasta ca una dintre opțiuni... Dar în acest moment eu nu pot prezice dacă o vom face sau nu".

Senatorul republican John McCain a propus anterior să fie asigurat cu armament guvernul ucrainean, care insistă că acțiunile de sechestrare a clădirilor, începute săptămîna trecută, sînt parte a planului Rusiei de dezintegrare a țării.

"Din punctul nostru de vedere, ceea ce vedem acum în unele orașe, amintește de ceea ce am văzut în Crimeea – atît în termeni de tactică, cît și în ceea ce privește participanții la aceste acțiuni", - a spus Shannon. "În opinia noastră, implicarea Rusiei în toate aceste lucruri este destul de evidentă și noi credem că aceste acțiuni sînt destabilizatoare și periculoase", - a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав