X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ambasadorul Germaniei consideră că actuala guvernare de la Chișinău are șanse mici să rămînă la putere după alegeri

14 apr. 2014,, 12:22   Politică
5893 7
Foto: timpul.md
Ambasadorul Germaniei la Chișinău a infirmat faptul că Uniunea Europeană ar grăbi integrarea Republicii Moldova, datorită faptului că Ucraina a refuzat anterior parafarea Acordului de asociere şi Acordului de liber schimb. Matthias Meyer nu exclude că actuala guvernare a Republicii Moldova riscă să plece de la conducere după alegerile parlamentare din acest an, deoarece în societate persistă prea multe critici la adresa puterii. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la „TV7”. „Am regreta mult dacă ar pica actuala guvernare, care este una proeuropeană. De aceea, îi îndemnăm să fie mai atenţi la doleanţele şi problemele cetăţenilor, să promoveze mai insistent reformele, în special, în domeniul justiţiei”, a spus Matthias Meyer.

Diplomatul a precizat, în acest context, că i se pare exagerată condamnarea unui magistrat moldovean la 7 ani de închisoare pentru o mită de 200 de euro.

„Autorităţile trebuie să lupte cu corupţia, dar nu să ne convingă pe noi că luptă cu corupţia. De fapt, noi vom fi convinşi de aceasta atunci, cînd vom vedea condamnări ale unor demnitari de rang înalt”, a declarat diplomatul german.

Matthias Meyer a mai avertizat conducerea de la Chişinău că „securitatea vine din interior” şi că ar trebui să fie atentă la faptul că pe teritoriul Republicii Moldova locuiesc mai multe minorităţi etnice, să aibă grijă de integrarea lor armonioasă în cadrul unui stat unitar, pentru a evita posibilele acţiuni de separatism sau destabilizare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?