X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

1200 de cereri de stabilire a reședinței în Rusia au fost depuse de către cetăţeni moldoveni în trimestrul I

10 apr. 2014,, 16:45   Societate
4912 1
Foto: otzivy.info
"În perioada ianuarie-martie, 1200 de cetăţeni ai Republicii Moldova şi-au declarat dorinţa de a se stabili cu trai permanent în Rusia în cadrul unui program federal de stat de schimbare benevolă a locului de trai", a comunicat la o întîlnire cu jurnaliştii Tamara Roşina, reprezentanta Serviciului Federal de Migrație (SFM) al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", responsabila a precizat că, luîndu-i în calcul şi pe membrii familiilor solicitanţilor, aceştia reprezintă peste 3500 de persoane.

"Programul se bucură de o popularitate stabilă în rîndul populaţiei. Se poate pleca în 45 de subiecţi ai Federației Ruse. Totodată, indemnizaţia pentru persoanele mutate cu traiul în regiunile îndepărtate se poate ridica la 270 de mii de ruble ($7 mii) pentru un solicitant şi 120 de mii de ruble pentru un membru al familiei, dacă vorbim, de exemplu, despre Orientul Îndepărtat", a informat Roşcina.

Ea a adăugat că legea privind simplificarea dobîndirii cetăţeniei Federației Ruse de către foştii cetăţeni ai URSS-ului, care urmează să fie adoptată definitiv în timpul apropiat, prevede o serie de proceduri. "Cerinţa obligatorie este cunoaşterea limbii ruse. Gradul de cunoaştere va fi stabilit prin intermediul unei convorbiri cu colaboratorul SFM şi cu un reprezentant al Ministerului Educaţiei", a spus Roşcina.

Datele SFM din 31 martie arată că 573 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova se aflau oficial în Rusia. Peste 244 de mii dintre aceştia au fost incluşi în grupul de risc (au comis contravenţii pe teritoriul Rusiei). La 1 aprilie, 10,5 mii de cetăţeni moldoveni aveau interdicția de intrare pe teritoriul Rusiei pe un termen de trei ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?